29 листопада 2020 р.

Back to the Chernobyl. Part 5.

Оглянувши залишки музичної школи - біжимо далі... Через кущі (це ж зарослі вулиці Прип'яті), через дерева, повз покинуті будівлі рухаємося до готеля "Полісся".


Повз, проходимо повз... До вестибюлю готелю не заходимо, йдемо одразу до ДК "Енергетик". Невелика зупинка на площі біля будинку культури. Гід показує пару фото як виглядав тоді ДК, пару слів про те, що таке ДК і йдемо далі.


Від "Полісся" прямуємо до ресторанного комплексу. Ось тут ресторан, а ось тут універсам були... "...уявляєте, тоді в 1986 році тут був цілий комплекс як зараз торгові центри, тільки мініатюрний.А в універсамі стояв автомат із продажу соняшникової олії!!! І всередину не ходіть!!!" Ось і все про це місце... Вичерпна кількість корисної інформації. Два крайні фото - для розуміння кількості людей на екскурсії в Прип'яті.


І знову в шаленому темпі переміщуємось у бік кущів шипшини (троянди, яких у Прип'яті було багато, за задумом – на кожного жителя міста – свій рожевий кущ, але після аварії у 1986 році троянди здичавіли і виродилися в кущі шипшини, яка дуже буйно поросла навколо).

І в результаті потрапляємо до до парку атракціонів міста Прип'ять. Парк, який не опрацював офіційно й дня. Його планували відкрити офіційно 1 травня 1986 р. Але не встигли...

 Оглядове колесо в парку атракціонів м. Прип'ять 
як мовчазна пам'ятка людської дурості.
 
Далі попадаємо на стадіон. Стадіон і все. І це – "це не стадіон Авангард!" – так сказала гід. Дивно якось. Так, у Прип'яті не один стадіон, але чомусь цей, який біля парку атракціонів - і раптом не "Авангард" - ось це я так і не зрозумів...

Оглянувши коментаторську та криту трибуну ми продовжили наш шлях – через заросле поле стадіону рухаємось далі. Кудись уперед - куди - не зрозуміло. Про використання стадіону під час ліквідації аварії на ЧАЕС гід не сказала нічого. Про вертолітний майданчик, про те, як мили гелікоптери, про те, що "фонить" і донині. Біжимо...


Вибігаємо через ворота стадіону і швиденько-швиденько прямуємо до автобуса... І на цьому все - екскурсія до міста-примари Прип'ять закінчена... Зовсім. Нікуди більше не підемо. Чекаємо на другу частину групи і пакуємося в автобус. На цьому все. Кінець.

(...це останній раз коли був Прип'яті - знав би я що буде через 2 роки і що, напевно, ніколи вже не побачу її - сам собі не повірив би...)

 ---------------------------------------------

Доля перших 10-ти пожежників ЧАЕС

Найбільш моторошне місце у Чорнобилі

Ядерна лава під реактором ЧАЕС досі не застигла? Чим це загрожує? 

Немає коментарів :

Дописати коментар