17 жовтня 2020 р.

Back to the Chernobyl. Part 3.

Огляд ЗГРЛС "Дуга" та містечка Чорнобиль-2 закінчено. Прискореним темпом вантажимося в автобус і рухаємось далі...

По дорозі назад зупинялися кілька разів - пропускаючи зустрічні автобуси (так, людей везуть дуже багато) і вибравшись на дорогу в бік ЧАЕС продовжуємо наш шлях. На ЗГРЛС ми не сходили до центру управління - просто погуляли під полотном першої антени і все. В 2015 році було цікавіше на ЗГРЛС, але нас було не півтори сотні людей як в 2020 році.

Незабаром наступна зупинка – оглядовий майданчик із видом на ЧАЕС. За фактом – зупинка на узбіччі дороги біля каналу охолодження. На цей раз - навіть сміттєвий контейнер поставили...

Тут зупинка на пару хвилин – робимо фото, "вантажимося" в автобус та їдемо далі. До наступної точки – оглядовий майданчик поряд з самим 4-м енергоблоком ЧАЕС.

Тут теж не затримуємося - "знімати тільки ось так", пару слів про це місце, натовпом робимо фото і збираємося далі... До пам'ятника Прометею не під'їжджаємо (про цей пам'ятник тільки в Прип'яті гід згадає трохи) - прямуємо одразу до їдальні №19. По дорозі проїжджаємо пожежну станцію ЧАЕС і прямуємо до їдальні.

Їдальня як і всі їдальні – місце поїдання корму. Відрізняє її від інших їдалень - вивіска на вході, дозиметричний контроль на вході та... жовтий кіоск із сувеніркою на вході та безліч людей. Але тут цікавого мало – пройшли контроль, помили руки, на роздачі вхопили кожен свою порцію та пішли їсти.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає коментарів :

Дописати коментар